Rīgā: +371-20044707 vai +371-20370707 (Darba dienās 9:00 - 17:30)

Ieteikumi, kā izvēlēties ziemas riepas

Oktobris 28, 2019
Ieteikumi, kā izvēlēties ziemas riepas

 

Kad rudens jau teju pusē, aizvien pieaug iespēja, ka kuru katru rītu ārā mūs sagaidīs sniegs un apledojis ceļa segums. Tādēļ ir nepieciešams laicīgi uzstādīt ziemas riepas Tavam auto, pirms mūs visus kārtējo reizi negaidīti pārsteidz ziema.

Vasaras riepu nomaiņa uz ziemas riepām ir būtiska Tavai drošībai uz ceļa. Ziemas riepas nodrošina labāku saķeri ar slidenu ceļu un bremzēšanas distance uz slidena seguma samazinās par 30%, salīdzinājumā ar vasaras riepām. Protams, ir būtiski izvēlēties atbilstošas riepas Tavam auto. Ir viegli apjukt plašajā  piedāvājuma klāstā. Esam sagatavojuši padomus, par to kā izvēlēties piemērotas ziemas riepas, lai atvieglotu Tev šo uzdevumu.

Skatīt 707.lv piedāvājumu Ziemas riepas internetā.

 

Ziemas riepas ar radzēm vai bez radzēm?

Sākotnēji ir jāizdara izvēle - radžotas vai neradžotas riepas. Ja Tavi maršruti ved pārsvarā pa Rīgas rajonu, tad ieteiktu izvēlēties riepas bez radzēm, ja ārpus tā, tad ar radzēm. Izvēloties radžotas riepas, ņem vērā, ka  pa Latvijas ceļiem ar tām atļauts braukt periodā no 1. oktobra līdz 1. maijam. Ja bieži nākas izbraukt ārpus Latvijas, tad prātīgāk būtu izvēlēties riepas bez radzēm, jo citās valstīs tās ir aizliegtas, tostarp Lietuvā, Polijā un Vācijā.

Pievērs uzmanību riepu gumijas sastāvam

Izvēloties riepas, ir jāpievērš uzmanība gumijas sastāvam. Izvēle jāizdara starp mīkstās frikcijas tipa riepām (skandināvu tipa frikcijas riepas) un cietā sastāva ziemas riepām (Eiropas tips). Latvijas braukšanas apstākļiem daudz piemērotākas būs  mīkstā sastāva riepas, jo tās ir veidotas braukšanai pa sniegotiem un ledainiem ceļiem,  vai radžotas riepas.

Jaunas vai lietotas ziemas riepas?

707.lv iesaka iegādāties jaunas riepas. Pērkot lietotas riepas, nav zināms kā iepriekšējais saimnieks ir rūpējies par tām. Pastāv iespēja, ka tām ir neredzami bojājumi, piemēram, bojātas sāna karkasa (korda) daļas. Tādēļ var gadīties, ka riepu nav iespējams nobalansēt un to uzmontējot var parādīties „pumpa”. Braucot ar šādu riepu pastāv iespēja, ka tā var uzsprāgt. Tāpat arī iespējami citi neredzami bojājumi, ko nevar atklāt uzreiz, kas tiks pamanīti tikai ar laiku. Drošības un kvalitātes risku dēļ, neiesakām pirkt lietotas riepas.

Izvēlies kvalitatīvas riepas

Nav noteikti jāizvēlas „Premium” klases riepas, tomēr noteikti vajadzētu izvēlēties riepu, kas ir pārbaudīta un ir veikti drošības testi. Ir lētas Ķīnā ražoto riepu markas, kam nav veikti drošības testi un nav zināms precīzs gumijas sastāvs. 707.lv konsultants ieteiks labāko riepu komplektu Tavam auto un budžetam, neriskējot ar drošību.

Izmanto konsultanta padomus

Pērkot jaunas riepas, 707.lv konsultants ieteiks piemērotāko riepu Tavām vajadzībām. Tiks ņemti vērā visi Tavi izklāstītie faktori. Tostarp, ar kādu auto Tu pārvietojies (SUV, vieglo vai cita veida), pa kuru reģionu un vai auto tiek izmantots dodoties ārpus Latvijas. Mūsu profesionālie konsultanti ir gatavi palīdzēt izvēlēties riepas arī tiem, kuri savu auto izmanto kam vairāk kā vien ierastiem ikdienas braucieniem. Ja savu auto plāno izmantot kādās sacensības, piemēram, ziemas auto sprinti, kur ziemas riepu kvalitāte ir izšķiroša labiem rezultātiem, droši jautā. Konsultanti ir zinoši gan par jaunākajiem “ražotāju testiem”, gan par iepriekšējo gadu labākajām top riepām, kas būs aizvien kvalitatīva, bet, iespējams, lētāka alternatīva, nekā šī gada jaunie modeļi.

Cerams, ka rakstā atrodamā informācija bija pietiekama un Tu spēsi izvēlēties savam auto piemērotākās ziemas riepas. Ja aizvien māc šaubas, jautā 707.lv konsultantiem. Kopā mēs atradīsim Tavam auto un paredzētajam budžetam ideālo variantu!